TantraSziget Központ    Tantra tanfolyamok Időpontok, szabad helyek  Árak, kedvezmények  Jelentkezés  Rólunk

Kérdések és válaszok az gyönyörtréninggel kapcsolatban:


1) Miben tud a csoport segíteni?

Több szinten dolgozunk magunkon, mentálisan, érzelmi, fizikai és energetikai szinteken egyaránt. Már azzal sokminden fel tud oldódni, hogy csoportban nyíltan beszélünk az orgazmusról, van akinek talán ennyi elég is. Viszont a csoport energetikailag tud segíteni abban, hogy kimozduljunk megszokásainkból, merjünk lépni ha szükséges, és bátran fedezzünk fel új lehetőségeket az életünkben. Ha sikerül felépíteni egy mély bizalmat és elfogadást csoport szinten, az már önmagában gyógyító hatású.


2) Ha valakinek gondja van az orgazmussal egyénileg vagy párban, akkor csoportban mennyi esélye van rá, hiszen a csoportban nehezebb megteremteni azt az intimitást, még jobban előjöhetnek a szorongások.

Ez így van. Nem mindenkinek való a csoportos munka. Amit mi tudunk adni az egy tér, egy lehetőség arra, hogy saját szexualitásunkkal egy mélyebb szinten foglalkozzunk, hogy tudatosabbá tegyük belső mozgatórugóinkat, szokásainkat, félelmeinket és vágyainkat. A tudatosság és a szeretetteli megtartó tér táptalajul szolgál belső fejlődésünkhöz.


3) Miért vájkálunk mások intimitásában?

A programnak nem célja, hogy bármiben is vájkáljunk, főleg nem egymás intimitásában. A kérdés már önmagában egy negatív nézőpontot tükröz. A tréning egyik célja pont az, hogy segítsen egy új nézőpont kialakításában. Akiben nincs erre nyitottság, annak nem ajánljuk a részvételt. Fontos tudatosítani, hogy a munka önmagunkban zajlik, és annyira nyílunk meg a csoportnak, amennyire képesek vagyunk. Bármire lehet nemet mondani, senkire sem erőltetünk  semmit, a részvétel és a megnyílás teljesen szabad akaratból történik.


4) Mi van akkor, ha valaki nem érzi a csoportot magáénak, nem tud feloldódni benne?

Természetesen olyan előfordulhat, hogy valaki nem rezonál együtt a csoporttal, hogy úgy érzi nem tudna kinyílni a csoport előtt. Ez általában már az első napon kiderül. A csoport szempontjából fontos, hogy létre tudjon jönni egy együttműködő, támogató tér, ezért bátran lehet ezt kommunikálni felénk. A tréning első napján visszaadjuk a befizetett részvételi díjat.


5) Vannak-e szabályok, és ha igen, milyen szabályok vannak? Hol vannak a határok? Meddig megy el a csoport az intimitásban?

Igen, vannak. Az első és legfontosabb szabály a titoktartás csoporton belül. Ez az alapja annak, hogy biztonságban érezzük magunkat, hogy ki tudjunk nyílni egymás felé. Fontos, hogy ha bármit is megosztott velünk egy csoporttársunk, arról ne beszéljünk mással még csoporton belül sem. Fontos, hogy csak saját élményeinkről, tapasztalatainkról beszéljünk és ne ítélkezzünk. Fontos, hogy megértő figyelemmel és pozitív szándékkal legyünk jelen egymásnak. Másik fontos szabály, egymás határainak tiszteletben tartása. Saját intimitás határainkat bátran merjük jelezni, kommunikálni egymás felé. Az, hogy milyen mértékű az együttműködés, intimitás és egység tud megszületni a csoportban, azt nem lehet előre tudni. A csoportvezető feladata, hogy olyan figyelemmel, együttérző jelenléttel és ráhangolódással vezesse a csoportot, hogy érezze milyen gyakorlatok segítik a további megnyílást, feloldódást, gyógyulást és megértést csoport szinten. Fontos tudni, hogy azokat a gyakorlatokat, ahol intimitásunk közeledik egymás felé, előre átbeszéljük, így mindenki el tudja dönteni, hogy szeretne-e részt venni benne vagy sem. Miután átbeszéltük, el tudjuk közösen dönteni, hogy melyik gyakorlat legyen, melyik ne legyen. Egyszóval szabadság van . :)


6. Érdemes-e részt venni az Gyönyörtréningen, ha úgy érzem be vagyok záródva?

Ha már itt az ideje a kinyílásodnak, ha készen állsz rá, akkor igen. Ezt sokszor nem lehet tudni előre, akkor lehet megérezni, ha már bele vágtál. Egy biztos: erőltetni nem lehet, és nem is kell. A lelki szinten történő kinyíláshoz fontos, hogy biztonságban érezd magad a csoportban, érezd a támogatást. Ezzel kapcsolatban mi megteszünk minden tőlünk telhetőt.Várjuk további kérdéseiteket!


TantraSziget Csapat

Gyönyörtréning főoldal